JUNIORI-
JÄÄKIEKKO

B-, C- ja D –junioireiden tukien hakuaika alkaa 3.4. ja päättyy 24.4.

Kevään tullen taloutensa kanssa kamppailevat perheet voivat taas hakea seurojensa kautta Jääkiekkoliiton tukea kauden 2017-18 kausimaksuihin. Vanhempien ikäluokkien, eli B-, C- ja D-junioreiden tukihaku alkaa 3.4. ja jatkuu 24.4. saakka. Tässä vaiheessa kukin seura voi tiedottaa tukihaun alkamisesta oman seuransa ko. ikäluokkiin kuuluvia pelaajia ja näiden perheitä. Hakemukset täytetään aina seuran toimesta, tukea hakevat perheet toimittavat seuran vastuuhenkilölle hakemukseen tarvittavat tiedot.
 
Kevään haku – ikäluokat B-D
 
Hakuaika: 3.-24.4.2017
 
Päätökset: 9.6.2017 mennessä
 
Maksu: 15.9.2017 mennessä
 
Tukisummat on porrastettu ikäluokittain seuraavasti:
 
D/650 €
 
C/1000 €
 
B/1400 €
 
Kevään haun yhteydessä tukea voidaan myöntää enimmillään yhteensä 1 000 000 euroa. Tuki kohdistetaan kauden 2017-18 kausimaksuihin ja edellytyksenä on, että pelaaja jatkaa jääkiekon harrastamista myös tulevalla kaudella.
 
Kriteerit tuen myöntämiselle (pelaajat):
 
Perheen työttömyydestä, sairauksista, lasten runsaslukuisuudesta tai muusta toimeentuloon vaikuttavista syistä johtuvat taloudelliset haasteet. Tukea saadakseen pelaajilta edellytetään kunnianhimoa lajia kohtaan. Mikäli pelaaja lopettaa harrastamisen kesän aikana ei tukea makseta. Koulumenestys ei vaikuta suoraan tuen saamiseen, mutta tukiprosessin kautta halutaan kiinnittää sekä pelaajan että seuran huomio pelaamisen ohella myös koulunkäyntiin.
 
Usein kysytyt kysymykset tukihakuihin liittyen:
 
1) Kumpi määrää maksettavan tuen summan, pelaajan ikä vai sarja, jossa hän pelaa? 
 
Tuki määräytyy aina pelaajan iän mukaan riippumatta siitä, minkä ikäluokan sarjassa pelaaja pelaa.
 
2) Mihin tarkoituksiin saatua tukirahaa voi käyttää? 
 
Tuet on tarkoitettu käytettäväksi vain ja ainoastaan kausimaksuihin. Tuki maksetaan ensin seuran tilille ja tämän jälkeen joukkue kohdistaa tuen pelaajan maksuihin seurassa sovitun käytännön mukaan. 
 
3) Minne tuki maksetaan pelaajan vaihtaessa seuraa tukihaun aikana? 
 
Mikäli asiasta ei erikseen ilmoiteta, maksetaan tuki aina hakemuksessa ilmoitetulle seuran tilille. Jos pelaaja vaihtaa seuraa, tulee seuran ilmoittaa aluepäällikön kautta muuttuneet maksutiedot ennen tukien maksamista. Tuki on aina pelaajakohtainen.
 
4) Tarve tuelle tuli vasta haun päätyttyä – voiko tukea hakea muina kuin ilmoitettuina aikoina?
 
Valitettavasti ei voi. Määriteltyjen hakuaikojen ulkopuolella tulleita hakemuksia ei käsitellä, tämä koskee myös myöhässä tulleita hakemuksia.   
 
5) Keneltä voin kysyä lisää tukihausta?
 
Jokaisessa seurassa tulee olla vastuuhenkilö, joka auttaa pelaajia ja pelaajien vanhempia mahdollisten lisäkysymysten kanssa. Mikäli vastuuhenkilö ei osaa vastata perheiden kysymyksiin, selvittää hän vastaukset oman aluepäällikön kautta – perheet eivät siis asioi suoraan Jääkiekkoliiton kanssa.
 
6) Koska nuoremmat ikäluokat voivat hakea tukea?
 
Nuorempien ikäluokkien (E- ja F-juniorit) tukihaku tapahtuu tuttuun tapaan syksyllä, päivämääristä tiedotetaan tarkemmin syyskuun alussa.
 
Lisätiedot: toiminnanjohtaja Roope Paltta (roope.paltta@tps.fi tai 040 519 7688)