Naiset Mestiksen mestareiksi!
Julkaistu: 19.03.2018 00.00

Naiset Mestiksen mestareiksi!

TPS:n Naiset kruunasivat vakuuttavan kautensa voittamalla viikonlopun molemmat pelinsä selkeästi ja varmistamalla samalla Mestiksen mestaruuden. Samalla Naisten Liigan portit aukeavat ensi kaudeksi, kun sarjaa laajennetaan kahdella joukkueella.

TPS oli jo edellisellä kaudella Mestiksen kärkipäätä, mutta silloin paukut eivät ihan riittäneet kauden ratkaisuhetkillä. Kuluvalla kaudella tilanne olikin sitten jo aivan toinen.

Hanna Kareliuksen ja Timo Tuomen muodostama valmennusduo kasvoi trioksi, kun Kari Nummelin tuli mukaan.

Suurimmat muutokset nähtiin kuitenkin pelaajapuolella. Isabella Portnoj palasi niin sanotusti kotiin, kun hän vuosien tauon jälkeen torjui kiekkoja turkulaisen joukkueen maalilla. Ja millaisella varmuudella se tapahtuikaan. Syksyn karsintasarjassa kiekot pysähtyivät liki 94 % varmuudella. Mestiksessä vire sen kuin parani ja prosentti muuttui lähemmäs 95.

Samoin kävi koko joukkueelle. Syksyn karsinnan jälkeen taulukossa oli edellä oli yksi joukkue, mutta itse Mestiksessä kukaan ei päässyt lähellekään. Ei, vaikka TPS oli vasta neljänneksi eniten maaleja tehnyt joukkue. Ryhmä osasi voittaa tiukat pelit ja käänsi monta tappiotilannetta lopussa voitokseen. Se on jo itsessään mestarijoukkueen merkki.

Isabellan lisäksi joukkueeseen tuli mm. Maija Otamo, jonka merkitys oli vähintäänkin merkittävä. Mestiksen ylivoimainen pisteykkönen johti joukkue edestä. Myös Maijan rinnalla syyskaudella ryhmään kokeilemaan tullut vasta 12-vuotias Pauliina Salonen otti itselleen paikan eturivistä. Tehot 3+16 vain 11 peliin ovat käsittämättömät Pauliinan ikä huomioiden, joilla ollaan koko sarjan pistetilastossa sijalla 8.

Vaikka jotkut pelaajista loistavat useammin otsikoissa, niin olisi väärin olla mainitsematta koko joukkuetta, koska tässä tarinassa on useita sankareita.

Naisten Mestiksen mestarit kaudella 2017–2018:

Pinja Koskinen, Siiri Seppälä, Laura Nikula, Nette Rinne, Erika Kytömaa, Hanna Brofelt, Viivi Iso-Kouvola, Casandra Roine, Anna Näkki, Matilda Elo, Salla Tainio, Outi Harkkila, Sara Hyytiä, Nella Berg, Veera Oikari, Isabella Portnoj, Erika Huhtamaa, Janina RIvasto, Veera Lindroth, Mette Karru, Lotta Söder, Julia Kokkala ja Nina Tuomi.

Päivi Pohjalainen, Sari Tähkäpää, Hanna Karelius, Kari Nummelin, Timo Tuomi, Eveliina Aakula, Sami Koskinen ja Marko Alila.

TPS-yhteisö onnittelee koko joukkuetta tästä suuresta saavutuksesta!


Seuran uusimmat