TPS Tyttöjen pelaajapolku kasvaa ja kehittyy
Julkaistu: 22.06.2021 00.00

TPS Tyttöjen pelaajapolku kasvaa ja kehittyy

TPS tyttökiekon tavoitteena on rakentaa tyttöjen pelaajapolku poikapolun rinnalle.

Kaudella 2021-2022 tyttöjen pelaajapolku kehittyy siten, että tytöille perustetaan useita uusia ryhmiä joissa pelaamisen aloittaminen on helppoa. Uusi pelaaja voi edelleen aloittaa lapsi-aikuinen -luistelussa tai jäkiseskarissa, mutta uutena mahdollisuutena tytöille on aloittaa luistelu TPS Tyttöjen Jääleikit -ryhmässä. Ryhmä on tarkoitettu n. 4-8 vuotiaille jäätoiminnasta luistelemisen ja leikin kautta kiinnostuneille. Jääleikit-ryhmä ei ole vielä varsinaista jääkiekkoa - Ryhmässä luistellaan ja leikitään, sekä ohjataan pikkuhiljaa lasta leikinomaisiin peleihin. Mukaan voi tulla helposti ensikertalaisena, mutta olisi hyvä että lapsi pysyisi jo itse pystyssä luistimilla. Varusteiksi riittää kypärä ja luistimet, oma maila ei ole pakollinen sillä niitä saa lainaan kerroilla joilla on mailakokeiluja.

Samoin hieman vanhemmilla tytöillä on helppoa tulla jääkiekon pariin TPS Tytöt U14 / Easy Hockey –ryhmässä. Tytöt U14 -ryhmä on tarkoitettu n. 9-14 -vuotiaille jäätoiminnasta luistelemisen, kisailun ja pelailun kautta kiinnostuneille. Ryhmässä opetellaan jääkiekon alkeita joten mukaan voi tulla helposti ensikertalaisena. Varusteiksi riittää kypärä + kasvosuojus, luistimet ja maila. Muita varusteita on mahdollista kokeilla ja hankkia pikkuhiljaa jos pelaaminen alkaa kiinnostaa enemmän. Jo pelaavat tytöt voivat myös tulla mukaan ryhmän toimintaan. Tarvittaessa ryhmä jaetaan tasoryhmiin. Ryhmään ilmoittautuneilla on mahdollisuus osallistua myös pelitoimintaan alueen tyttöjen pelitälleihin ilmoittautumalla ja jatkossa tavoitteena on muodostaa tyttöjen oma peliryhmä TPS tyttökiekkopolulle tai yhteistyössä alueen muiden tyttökiekkoryhmien kanssa.

Tyttöjen ja naisten pelaajapolulle tärkeän stepin muodostaa myös TPS Naisten Akatemia-joukkue joka lähtee naisten Mestis-karsintasarjaan. Akatemia-joukkue mahdollistaa jääkiekon harrastamisen ja pelaamisen kilpasarjassa sekä nuorille pelaajille paikan kehittyä kohti naisten Liigaa. Akatemia-joukkueen lisäksi tyttöjen ja naisten pelaajapolulla on mahdollisuus osallistua naisten harrastejääkiekkoon (Ladylätkä). Edustusjoukkue TPS Naiset pelaa Naisten Liigaa.


Seuran uusimmat