ET OLE YKSIN

Et ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa.

Et ole yksin on Suomen ensimmäinen kohdennettu tukipalvelu, johon seksuaalisen hyväksikäytön ja häirinnän, epäasiallisen käytöksen tai kiusaamisen kohteeksi joutunut urheilija voi olla yhteydessä ja saada apua. Valtakunnallisen tukipalvelun lisäksi hankkeessa vahvistetaan lasten ja nuorten itsemääräämisoikeutta sekä lisätään vanhempien ja valmentajien tietoja nuorten kokeman väkivallan ja häirinnän ehkäisystä.

Väestöliitto toimii palvelujen tuottajana ja vastaa verkkosivustosta. Väestöliiton Et ole yksin -hankkeen toimintaa rahoittaa Veikkaus. Seitsemän mukana olevaa lajiliittoa vastaavat Et ole yksin -hankkeen tiedottamisesta ja markkinoimisesta. Mukana olevat lajiliitot ovat Jääkiekkoliitto, Palloliitto, Salibandyliitto, Uimaliitto, Koripalloliitto, Voimisteluliitto ja Lentopalloliitto. Lajiliittojen hankeosuutta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Yhteistyökumppaneina ovat myös Suomen Olympiakomitea ja Suomalaisen urheilun eettinen keskus SUEK. Hanketta suojelee tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Katso lisätietoja hankkeen nettisivuilta tästä.

Et ole yksin on palvelu epäasiallista käyttäytymistä, häirintää tai väkivaltaa urheilussa kohdanneille.