Suomen Jääkiekkoliiton päätökset kauden 2020-21 sarjapaikkoihin!
26.3.2020 11:11 Uutiset / Pääsivusto

Jääkiekkoliiton hallitus käsitteli keskiviikkoiltana mm. koronaviruksen vuoksi kesken jääneen sarjakauden vaikutuksia.

Suomen mestaruudet ja sijoitukset

SM-sarjojen jäätyä kesken eri vaiheisiin hallitus päätti, ettei mestaruuksia jaeta yhdenvertaisuuden vuoksi missään sarjassa. Päätös koskee myös muita sijoituksia.

Sama periaate pätee muihin sarjoihin. Koska sarjat keskeytettiin eri vaiheissa, ei voittoja tai sijoituksia jaeta runkosarjan perusteella.

Kauden 2020-21 sarjapaikat

Tulevan kauden sarjapaikkojen osalta päätöksenteossa huomioitiin tilanteen poikkeuksellisuus ja urheilulliset näkökohdat.

Näistä lähtökohdista nousu ylempään sarjaan päätettiin mahdollistaa niille, jotka olivat joko jo varmistaneet paikan ylemmässä sarjassa tai olivat vielä mahdollisuudessa nousta. Kukin seura tekee päätöksen sarjapaikan vastaanottamisesta.

Joukkueet, jotka olivat putoamassa sarjasta mutta joiden putoaminen ei ollut varmistunut, saavat mahdollisuuden jatkaa ylemmässä sarjassa niin halutessaan. Muut karsintasarjoihin osallistuneet jatkavat ensi kaudella alemmassa sarjassa.

Pääsarjojen osalta päätökset tarkoittavat seuraavaa:

  • Naisten Liigassa paikkaa kauden 2020-21 Naisten Liigan alkusarjaan tarjotaan näin ollen Lukolle, RoKille ja TPS:lle. Jos kaikki kolme joukkuetta ottavat sarjapaikan vastaan, on alkusarjassa mukana 11 joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan (20 ottelua per joukkue).
  • B-nuorten alemmasta jatkosarjasta tarjotaan paikka kauden 2020-21 U18 SM-alkusarjaan Jukureille, SaiPalle, KooKoolle ja Sportille. Lisäksi sarjassa säilyvät kuuden parhaan joukkoon sijoittuneet Tappara, HPK, Lukko ja Kiekko-Espoo. Mikäli tarjotut paikat otetaan vastaan, pelataan alkusarja 18 joukkueen kaksinkertaisena sarjana (34 ottelua per joukkue).


Suomen Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on kokouksessaan päättänyt villi kortti -paikat U16 SM-karsintasarjaan ja U16 Mestiksen alkusarjaan.

U16 SM-karsintasarjaan valittiin 20 joukkuetta aiemmin määritellyn ja vahvistetun sarjajärjestelmän mukaisesti. Lohkojaot ja pelaamistapa julkaistaan myöhemmin.

HIFK
HPK
Ilves
Jokerit
Jokipojat
Jukurit
JYP
KalPa
Kiekko-Espoo
Kiekko-Espoo Challenger
Kiekko-Vantaa
KJT Haukat
Kärpät
Kärpät Akatemia
Pelicans
SaiPa
Sport
Tappara
TPS
Ässät

U16 Mestiksen alkusarjaan valittiin seuraavat 30 joukkuetta aiemmin määritellyn ja vahvistetun sarjajärjestelmän mukaisesti: Lohkojaot ja pelaamistapa julkaistaan myöhemmin.

Diskos
GrIFK
HAKI
Hermes
HJK
Hokki
HYRI
Ilves Team
IPK
JHT
KalPa Akatemia
Karhu-Kissat
Kiekko-Espoo EPS
Kiekkohait
Kiekko-Vantaa Akatemia
KJT Haukat Akatemia
KooKoo
Koovee
Kärpät Team
Lukko
Pelicans Akatemia
RoKi
SaPKo
S-Kiekko
Team Estonia
TPS Akatemia
TuTo
VG-62
Viikingit Akatemia
Viikingit JoVi


Lue lisää Suomen Jääkiekkoliiton uutisesta täältä ja ensi kauden U16-sarjan päätöksistä täältä.


   
Lisää uutisia
TPS Juniorijääkiekko ry
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Kategoriat