Kokoontumisrajoitukset kiristyivät Turussa!
28.10.2020 10:50 Uutiset / Pääsivusto

Rajoitukset ovat tiukentuneet koko Varsinais-Suomen maakunnan alueella.

Tartuntatautitilanteen pahenemisen ennaltaehkäisemiseksi yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on 26.10. alkaen varmistettava turvavälit sekä riittävä hygienia.

Koronavirustartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että Varsinais-Suomessa voi 26.10. alkaen järjestää yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa silloin, kun tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Kokoontumisrajoitus Varsinais-Suomen maakunnassa siis kiristyy aikaisempaan rajoitukseen nähden.

Tapahtuman turvallisuus varmistetaan noudattamalla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Ohjeessa edellytetään muun muassa, että:

  • osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälin ylläpitämiseen.
  • tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
  • järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen tapahtumanjärjestäjä ja yksittäinen ihminen toimii vastuullisesti.

Turun kaupungin liikuntapaikoilla otetaan käyttöön suositukset, jotka perustuvat Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätökseen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön antamiin suosituksiin. Lisäksi 2.11. alkaen on sisäliikuntatiloissa käytettävä kasvomaskia muun kuin liikuntasuorituksen aikana.

Yleiset ohjeet

Kaikkien tulee noudattaa turvavälejä, yskimis- ja käsihygieniaa sekä muita viranomaisohjeita. Sairaana ei saa tulla liikuntapaikoille. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat suosituksia. Jokaisella liikuntapaikalla on joko käsienpesumahdollisuus tai käsidesiä.

Turun kaupunki edellyttää 2.11.2020 alkaen kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiailta kaikissa sisäliikuntatiloissa muun kuin liikuntasuorituksen aikana. Lue lisää: turku.fi/uutinen/2020-10-27_koronavirustestiin-varattu-aika-tarkea-kayttaa

Erityisjärjestelyt liikuntapaikoilla

Liikuntatilojen pukuhuoneet ovat käytössä vain niissä lajeissa, joissa se on välttämätöntä. Pukuhuoneiden käytöstä annetaan erilliset ohjeet seuroille.

Liikuntatilojen henkilömääräsuosituksia on täsmennetty. Kunkin liikuntatilan henkilömääräsuositukset laitetaan Turun kaupungin toimesta esille liikuntapaikoille. Liikuntapaikoilla toimintaa järjestäville urheiluseuroille ilmoitetaan tilakohtaiset henkilömäärä- ja muut turvallista toimintaa tukevat suositukset.

Asiakasmääriä ja turvaetäisyyksien toteutumista tiloissa seurataan aktiivisesti. Asiakkaita ohjataan huolehtimaan turvaetäisyyksistä sekä monikanavaisella viestinnällä että tarvittaessa sanallisesti ohjeistamalla. Asiakasmäärä arvioidaan aina tila- ja tilannekohtaisesti.

Harrastus- ja ryhmätoiminta sekä kilpaurheilu

Yhdistysten toiminnassa järjestäjä vastaa terveysturvallisuudesta viranomaisohjeiden ja suositusten mukaisesti. Seuroja ja yhdistyksiä kannustetaan tukeutumaan keskusjärjestöjen, lajiliittojen ja Olympiakomitean asiantuntemukseen.

Kilpa- ja huippu-urheilun kilpailu- ja harjoittelumahdollisuudet turvataan yhteistyössä Turun Seudun Urheiluakatemian kanssa.

Ottelut, esitykset ja pelit

Yleisötilaisuuksissa, kuten otteluissa, esityksissä ja peleissä, noudatetaan viranomaisohjeita. Kaupungin sisäliikuntatilojen katsomoissa on käytettävä kasvomaskia. Katsomoissa ja tapahtumissa huolehditaan turvaväleistä ja muusta terveysturvallisuudesta. Kaikissa peleissä ja turnauksissa, riippumatta sarjatasosta, noudatetaan yleisötilaisuuksien ohjeita.

Suosituksista kerrotaan liikuntatilojen infotauluilla, liikuntapaikoilla sekä verkkosivuilla:


   
Lisää uutisia
TPS Juniorijääkiekko ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat