TPS:n maalivahtipolku, Urban Kit Supply sekä Terveystalo yhteistyössä maalivahtien puolesta!
21.12.2021 11:08 Uutiset / Pääsivusto

TPS:n maalivahtipolku, Urban Kit Supply sekä Terveystalo yhteistyössä maalivahtien puolesta!

TPS:n maalivahtipolku jatkaa kehittymistä Urban Kit Supplyn mahdollistamana. Syksyllä luodun kolmikantaisen yhteistyön tuloksena (TPS:n maalivahtipolku, Sport Trading Oy, Terveystalo) olemme pystyneet tarjoamaan maalivahdeillemme arvokkaan mahdollisuuden pelipaikkaspesifien ominaisuuksien kartoittamiseen ja harjoittamiseen.


”Tavoitteemme on kasvattaa mahdollisimman lajitaitavia, terveitä ja henkisesti vahvoja urheilijoita. Maalivahdilta vaaditaan lajiteknisesti hyvin erilaista osaamista kuin kenttäpelaajalta. Näin ollen maalivahdin keho kuormittuu tietyiltä alueilta enemmän kuin kenttäpelaajalla, joka vaatii erityistä huomiointia myös kaukalon ulkopuolella, jotta loukkaantumisriskiä saadaan pienennettyä. Vammojen ehkäisyn lisäksi oheisharjoittelussa tulee keskittyä maalivahdin lajitaitoja edesauttavien ominaisuuksien kehittämiseen muiden urheilijalle tärkeiden ominaisuuksien ohella", TPS:n maalivahtivalmennuspäällikkö Antti Rautiola toteaa.

Projekti on ollut erinomainen esimerkki moniulotteisesta yhteistyöstä, josta hyötyä on ollut kaikille osallisille. Maalivahtien fyysisiä ominaisuuksia on ensimmäistä kertaa testattu pelipaikkaspesifisti ja toisaalta yleisempien motoristen valmiuksien ja liikkumiskyvyn kannalta, mukaan lukien vaikkapa silmä-käsikoordinaatio. Testien perusteella maalivahdeille on laadittu ryhmä- ja yksilökohtaiset harjoitteet, jotka he ovat voinee sisällyttää osaksi omatoimista ja toisaalta joukkueharjoitteluaan. Tavoitteena on ollut kehittää maalivahtien monipuolista liikkumiskykyä ja kehonkäyttöä, joka palvelee myös suoraan tekemistä jäällä esimerkiksi torjuntatyöskentelyssä", Rautiola jatkaa.

"Fysioterapeuttisesta näkökulmasta projekti on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen. Meidän Terveystalon fysioterapeuttien (Marko Grönholm ja Jonne Malmikare) lisäksi projektissa on ollut mukana myös kaksi fysioterapiaopiskelijaa (Matias Henriksson sekä Marko Rumpunen), jotka tulevat jatkossa pureutumaan kerättyyn dataan vielä tarkemmin tutkimushankkeen ja opinnäytetyön muodossa. Tarkempi analyysi löydöksistä auttaa myös tulevia ikäluokkia ja heidän harjoitteluaan aivan varmasti”, Terveystalon fysioterapeutti Marko Grönholm puolestaan kommentoi.

Suurin kiitos projektista menee Kimmo Helteelle Urban Kit Supplysta, joka tarjosi meille riittävät taloudelliset resurssit projektin läpi viemiseen. TPS:n maalivahtipolun tahtotila on ehdottomasti tuoda tämä prosessi vakituiseksi osaksi TPS:n maalivahtipolkua ja toivottavasti löydämme resurssit tähän myös jatkossa.

Tutustu Urban Kit Supplyn verkkokauppaan: www.urbankitsupply.fi

Alla olevalta videolta pääset näkemään hetkiä itse projektin eri vaiheista.
   
Lisää uutisia
TPS Juniorijääkiekko ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat