Me-säätiö ja TPS Juniorijääkiekko selvittävät harrastustoiminnan vaikuttavuutta
Julkaistu: 18.09.2023 09.00

Me-säätiö ja TPS Juniorijääkiekko selvittävät harrastustoiminnan vaikuttavuutta

Harrastustoiminnalla on valtava potentiaali edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ehkäistä syrjäytymistä. Seurallemme on tärkeää mahdollistaa tasavertaiset harrastusmahdollisuudet harrastajien lähtökohdista riippumatta sekä tarjota harrastajille turvallinen, kokonaisvaltaisesti hyvinvointia edistävä ilmapiiri. Ryhdymme innolla yhdessä lasten, nuorten ja perheiden yhdenvertaisuutta edistävän Me-säätiön ja Jopoxin kanssa selvittämään harrastustoiminnan alueellista vaikuttavuutta!

Mielestämme jokaisella lapsella ja nuorella tulee olla mahdollisuus harrastaa. Harrastusten avulla oppii uusia taitoja, tapaa muita ihmisiä ja pitää kuntoa sekä vireyttä yllä. Harrastukset vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin. Aktiivinen ihminen pysyy terveempänä ja kokee elämänsä mielekkäämmäksi. Lisäksi harrastukset tukevat lapsen ja nuoren itsetunnon sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehitystä ja tarjoavat vastapainoa ja palautumista mm. koulutyöstä. Toimintamme kehittämiseksi tarvitsemme nyt tietoa pelaajiemme hyvinvoinnista sekä harrastustoimintaan osallistumisen edellytyksistä.

Harrastajamme, tai alle 13-vuotiaiden harrastajien perheet, pääsevät itse raportoimaan toiminnan vaikuttavuudesta perheen taustatietoihin ja harrastajan hyvinvointiin liittyvien kyselyiden kautta. Kyselyyn vastaaminen vie vain pari minuuttia ja vastaaminen on täysin anonyymia. Vastaamalla voimme kehittää harrastustoimintaa tukemaan harrastajien hyvinvointia entistäkin paremmin.

Kyselyn löydät Jopoxista

Suuri kiitos avustasi!

Sporttista syyskautta toivoen,
Kalle Lahti
TPS Juniorijääkiekko ry

Miksi?

Meille TPS Juniorijääkiekossa on tärkeää, että harrastustoiminta tavoittaa laajasti erilaisia perheitä. Kysymme harrastajan hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä selvittääksemme harrastustoiminnan vaikutuksia lasten hyvinvointiin. Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista. Vastauksia tarkastellaan vain koontitasolla. Vastausaikaa on 29.9.2023 asti.

Kuka?

TPS Juniorijääkiekko ja lasten, nuorten sekä perheiden yhdenvertaisuutta edistävä Me-säätiö ovat käynnistäneet projektin, jossa selvitetään harrastustoiminnan tavoittavuutta ja positiivista vaikutusta harrastajien hyvinvointiin. Me-säätiö vastaa mittaamisteknologian lisäksi datan käsittelystä ja analysoinnista sekä tarjoaa TPS Juniorijääkiekolle raportit toiminnan tavoittavuudesta ja vaikuttavuudesta.