Yhdessä Terveystalon kanssa kohti turvallisempia harjoitus- ja ottelutapahtumia!
Julkaistu: 03.11.2023 10.00

Yhdessä Terveystalon kanssa kohti turvallisempia harjoitus- ja ottelutapahtumia!

TPS Juniorijääkiekon toimihenkilöille järjestettiin syksyn aikana Terveystalon toimesta kaksi erillistä hätäensiapuiltaa Pulssin Akatemiassa. Osallistuneita toimihenkilöitä oli yhteensä 36.

Sairaanhoitaja, ensiapukouluttaja Marika Ortion johdolla ensiaputaidot päivitettiin ajan tasalle ja samalla päästiin hiomaan myös oikeaoppista elvytystekniikkaa kuntoon. Illan aikana keskusteltiin paljon myös pään alueen vammoista sekä iskuista – tärkeintähän on minimoida riskit ja päästää peluri vasta täysin toipuneena takaisin kaukaloon. Tärkein siis ensin!

"Molemmat illat olivat todella antoisia. Keskustelua käytiin tärkeistä asioita ja erityisesti moni toimihenkilö oli kokenut, ettei pään vammoihin aina osata välttämättä suhtautua riittävällä vakavuudella. Pahinta on, että lapsi tuodaan liian nopeasti takaisin treeneihin pään vamman jälkeen. Tämä on aihe, josta myös aiempina vuosina on puhuttu paljon", Terveystalon Marika Ortio toteaa.

"Meillä on jo pitkään jatkunut perinne Terveystalon kanssa päivittää toimihenkilöiden ea-taitoja joka vuosi. Pidän Marikan antamaa koulutusta suuressa arvossa, sillä hän tietää kokemuksensa puolesta erittäin hyvin, mitä jääkiekkokaukalossa voi sattua ja kuinka hoitotoimenpiteisiin tulee heti tarttua. Kiitokset jälleen Marikalle sekä kaikille osallistuneille", TPS Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Kalle Lahti puolestaan kertoo.

TPS Juniorijääkiekko ja Terveystalo suunnittelevatkin jo seuraavaa yhteistä ajankohtaisiltaa, jossa näistä akuuteista asioista saisi taas jaettua seuraväelle oppia. Alla myös muistutuksena poiminta koulutuksesta aivotärähdysten osalta.