Päiväkotien luistelutuokiot saatiin päätökseen kauden 2023-2024 osalta!
Julkaistu: 31.01.2024 12.15

Päiväkotien luistelutuokiot saatiin päätökseen kauden 2023-2024 osalta!

TPS Juniorijääkiekko ry järjesti toista kautta peräkkäin Turun alueen viskareille ja eskareille luistelutuokioita, joiden tavoitteena oli innostaa lapsia luistelu- ja jääkiekkoharrastuksen aloittamiseen. Lisäksi päiväkotien henkilökunnalle tarjottiin vinkkejä luistelun opettamiseen omatoimisilla luistelukerroilla. Päiväkotiluisteluihin osallistui tällä kaudella 19 päiväkotia ja noin 450 lasta. Tuokiot sisälsivät luistelutaidon opettamista, sekä erilaisia leikkejä. Tuokiot toteutettiin OKM:n hanketuen avulla, joka mahdollisti lasten kuljettamisen jäähalleille tilausbusseilla.

Seuran harrastevastaava Jokke Jokinen oli tyytyväinen päiväkotiluisteluiden antiin: ”Saatiin tältä kiertueelta kymmenkunta uutta harrastajaa joko suoraan tai välillisesti. Esimerkiksi erään perheen isompi sisarus innostui kiekkokerhosta, kun kotiin saapui meidän mainos eskarilaisen kautta.

Lasten luistelutaito on yleiskuvaltaan aika heikko, kun ulkojäätilanne on kelien armoilla. Siksi on tärkeää, että lapsia tuodaan jatkossakin jäähalliolosuhteisiin luistelemaan. Se on elinehto meidän lajille ja uusien harrastajien innostamiselle, että lapset pääsevät jäälle. Etenkin joulun jälkeen uusia harrastajia on tullut useita kymmeniä eri ryhmiin, mikä on selvästi enemmän kuin viime kaudella vastaavaan aikaan.” Jokinen päättää.