Sepot & Upit Ranskan Rouenissa 3.-7.1.2019
Julkaistu: 16.01.2019 00.00

Sepot & Upit Ranskan Rouenissa 3.-7.1.2019

Bonjour!

Keväällä 2018 Rouen Dragons -joukkue pyysi meitä osallistumaan Rouenissa pelattavaan turnaukseen niin, että pelaajille on mahdollisuus yöpyä isäntäjoukkueen perheissä.

Teimme kyselyn koko Upit ja Sepot -harjoitusryhmälle ja saimme parissa viikossa kasaan 12+1 joukkueen. Matkajärjestelyt alkoivat heti, kun saatiin tämä ryhmä kasaan. Ensimmäisenä varasimme lennot. Reissussa oli 12+1 joukkueen lisäksi seitsemän kannattajaa, sekä neljä toimihenkilöä.

Pakkasimme Impivaaran jäähallin pihalla 2.1. keskiviikkoillalla Suokkaan autoon mailat ja muut pelikamat. Lähtö lentokentälle oli 3.1. torstaiaamulla. Kaikki olivat ajoissa paikalla ja Vantaan lentokentällä kaikki sujui mutkattomasti. Kone nousi ajallaan klo 09:25 ja Pariisissa olimme klo 11:30.


Dragons jojo Teija oli neljän pikkubussin kanssa meitä vastassa. Pakkasimme autot ja hurautimme kohti Rouenia. Veimme lätkäkamat hallille ja kulutimme hetken joutilasta aikaa kunnes joukkue pääsi ottamaan tuntumaa Rouenin jäästä. Halli oli melko heikossa hapessa, mutta ainakin kotihalli tuntuu taas entistä hienommalta.

Harjoitusten jälkeen olimme isäntäjoukkueen vanhempien kanssa päivällisellä jonka jälkeen suurin osa pelaajista meni perhemajoituksiin.

Perjantaina 4.1. aamulla kokoonnuimme kaikki hotellilla ja lähdimme Teijan opastuksella kiertämään Rouenin keskustaa. Näimme hienoja kirkkoja 1400-luvulta ja muutaman muunkin mielenkiintoisen kohteen.


Turnauksen ensimmäinen peli oli perjantaina alkuillasta. Lauantaina oli viisi peliä, joten lauantai-illalla oli koko porukka aivan puhki. Ensimmäinen jatkopeli oli jo lauantaina ja muut jatkopelit sunnuntaina. Ne pelit, joissa saimme pelata ilman kyseenalaisia jäähyjä voitimme selvin numeroin.

Sunnuntaina turnauksen jälkeen nautimme tuoreet patongit ja saimme päätöstilaisuudesta muistoksi mitalin ja pokaalin. Päätöstilaisuuden jälkeen jäimme vielä katsomaan paikallisen liigapelin. Halli oli täynnä ja tunnelma katossa.

Maanantaina 7.1. aamulla pakkasimme kamat ja suuntasimme kohti Pariisin lentokenttää. Olimme jälleen aikataulussa vaikka Pariisin lentokentän henkilökunta toimi kyllä merkillisen tehottomasti. Helsinkiin saavuttuamme pakkasimme taas lätkäkassit Suokkaan pakettiautoon ja suuntasimme kimppakyydeillä kohti Impivaaraa.

Ranskassa tehdään hyvää juniorityötä. Luistelutaito on hyvällä tasolla samoin kuin mailankäsittely taito ja laukominen. Jääaikaa on junioreille tarjolla todella paljon ja valmennuksessa on kokopäivätoimisia valmentajia, jotka suunnittelevat ja vetävät harjoitukset. Joukkueiden sisällä voi olla suuria tasoeroja samoin kuin Suomessa mm. pienten paikkakuntien joukkueissa.

Reissua kun miettii niin ainakin se kasvatti koko joukkuetta monella tavalla. Kaukana kotoa kun ollaan niin tappiot käsitellään paremmin joukkueena ja voitoista nautitaan enemmän joukkueena.

On myös hienoa tulla kotiin, kun on helpompi taas arvostaa ammattitaitoisia tuomareita, hienoja jäähalleja, wc ja suihkutilojen siisteyttä. Monta kokemusta rikkaampana kohti uusia seikkailuja… yhdessä joukkueena!

TPS Sepot & Upit


Kuvassa Dragon De Rouen edustusjoukkueen suomalaiset pelaajat. Vasemmalla Atte Mäkinen ja oikealla Juha Koivisto.




Seuran uusimmat