​TPS Tytöt U15 aloitti sarjakautensa tasapelillä ja voitolla!
TPS Juniorijääkiekko ryJulkaistu: 08.11.2022 00.00

​TPS Tytöt U15 aloitti sarjakautensa tasapelillä ja voitolla!

TPS Tyttöjen pelaajapolkuun saatiin aivan uuden kauden kynnyksellä tärkeä palanen, kun TPS Tytöt U15 -niminen joukkue ilmoitettiin mukaan Suomen Jääkiekkoliiton alaiseen sarjatoimintaan. Joukkue on koottu Turun Palloseuran, sen sateenvarjoseurojen sekä muiden Länsirannikon alueen seurojen tyttöpelaajista.

"Joukkueen kokoamisesta kiitos menee erityisesti Loimaan Rocketsin Veli-Matti Elomaan suuntaan, joka esitteli meille kauden alussa upean mahdollisuuden monipuolistaa tyttökiekkopolkuamme entisestään. Ryhdyimme seurana nopeasti tarvittaviin toimenpiteisiin, jotta joukkue pystyttiin ilmoittamaan mukaan Tyttöjen sarjatoimintaan. Pelaajien arki pysyy omissa seuroissa kuten tähänkin asti, mutta tyttöjen omat sarjapelit ovat erittäin tärkeä askel monelle siirryttäessä jossakin vaiheessa uraa poikapolulta kohti naisten pelejä”, toteaa TPS Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Kalle Lahti.

Myös TPS Naisten Liigajoukkueen päävalmentaja Terhi Mertanen oli erittäin iloinen joukkueen perustamisesta. ”Aivan loistava lisä niin TPS:lle, kuin myös kaikille alueen seurojen tytöille. Nyt on olemassa selkeä mahdollisuus päästä mittaamaan omaa tasoa kovan luokan tyttöpeleissä. Nämä pelit antavat tärkeää dataa niin pelaajille itselleen, kuin myös valmentajille siitä, missä mennään verrattuna muiden alueiden ja seurojen tyttöjoukkueisiin”, Mertanen puolestaan toteaa.

Itse ottelut alkoivat marraskuun alussa hienosti, kun Loimaalle saapui tuplapeleihin vieraaksi Tampereen Ilves. Avausottelu päättyi tasalukemiin 3–3 ja joukkueen historian avausmaalia juhli Iiris Niiranen (Rockets). TPS oli tappiolla avauserän jälkeen jo 1–3, mutta nousi tasoihin Veera Leinon (PaRa) ja Anna Karjalaisen (LäKi) maaleilla. Maalilla Veera Kontiolle (SoPa) kertyi yhteensä 27 torjuntaa.

Päivän toisessa ottelussa päästiin jo juhlimaan voittoa, kun Ilves kaatui maalein 3–1 Elli Ihantojan (LäKi) yhdellä sekä Iida Elomaan (Rockets) kahdella maalilla. Maalivahdeista torjuntavuorossa ollut TarU:n Matilda Kleimola otti vakuuttavan voiton torjumalla yhteensä 21 kertaa.

Joukkueen vastuuvalmentaja Veli-Matti Elomaa oli tyytyväinen joukkueen peliesityksiin. ”Hieno avauspäivä joukkueelta takana. Ottaen huomioon, että kyseessä on eri seuroista koottu joukkue, jonka kaikki pelaajat eivät olleet edes vielä nähneet toisiaan ennen pelejä, ovat nämä tulokset erittäin rohkaisevia! Tästä jatketaan kohti Paneliaa, jossa seuraavat pelit pelataan Itsenäisyyspäivänä Maamme-laulun saattelemana”, Elomaa päättää hymyillen.