Aron Kiviharju ikäluokkansa paras puolustaja!
11.5.2018 15:54 Uutiset / Pääsivusto

Aron Kiviharju ikäluokkansa paras puolustaja!

Selects-toiminta kokoaa keväisin ikäluokkiensa huippuja pelaamaan toisiaan vastaan. Tänä keväänä Keski- ja Etelä-Euroopassa järjestetyissä turnauksissa oli useita joukkueita Pohjois-Amerikasta sekä Venäjältä. Suomi, Ruotsi ja Tsekki osallistuivat perinteisesti vain yhdellä joukkueella.

Turnauksiin osallistuu 16 joukkuetta ja taso on todella kova. Tapahtumia voidaankin pitää maajoukkuetoiminnan esiasteena. Vuosien varrella mukana on ollut kovia pelureita aina Sebastian Ahosta ja Patrik Laineesta lähtien.

Tämän kevään 2006-syntyneiden turnauksessa Suomen joukkueessa pelasivat Turun seudulta Paimion Hakan Max Mäkinen ja Ilmari Suvanto, RNK:n Mitja Jokinen, TuTon Onni Impilä sekä TPS:n Aron Kiviharju.

Joukkueen taival katkesi puolivälierävaiheessa, kun vastaan luisteli legendaarinen Moskovan ZSKA. Turnaus oli kuitenkin yksilötasolla hieno menestys, kun Aron Kiviharju valittiin koko turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Alle 12-vuotiaiden turnaus oli hänelle peräti kolmas, koska hän on mahtunut joukkueeseen jo kahtena edellisenäkin kautena. Kolmen vuoden aikana tehdyt 33 tehopistettä ovat myös Selects-toiminnan ennätys yhdessä ikäluokassa. Lienee sanomattakin selvää, että Kiviharju on valittu myös jokaisena vuotena turnauksen All Star -otteluun.

2005-ikäluokan turnauksessa oli myös hieno edustus Länsirannikolta. TPS:n Aatu Niittymäki ja Noa Vali toimivat Suomen maalivahteina. Puolustuksessa luutivat Vili Paloluoma (RNK), Matias Koivisto (RNK) sekä Aron Kiviharju (TPS). Hyökkääjinä joukkueessa olivat VG:n Eetu Heinonen ja Luukas Sahlstedt. Valmennuksesta vastasivat TPS:n Hermanni Vidman ja Jani Kiviharju.

05-syntyneet pelasivat huikean turnauksen ja selvittivät tiensä aina finaaliin asti. Tsekin joukkue osoittautui kuitenkin lopulta liian kovaksi ja näin ikäluokka otti kivikovan turnausviikon päätteeksi hopeiset mitalit. Ikäluokan All Star -peliin pääsivät Noa Vali sekä Aron Kiviharju.

2007-syntyneiden turnaus Venäjällä meni mollivoittoisesti, jos sitä mitataan vain otteluluiden tuloksilla. Hyvää kokemusta kansainvälisistä peleistä kertyi kuitenkin useammalla TPS-pelurille, kun matkassa olivat Verneri Virkkunen, Benjamin Pinomäki, Leevi Eklund, Werner Wesanko, Liam Wennström sekä joukkueensa parhaaksi turnauksessa valittu Matias Helle.

Paraikaa pelattavan 2004-syntyneiden turnauksen ainoa Turkulainen on maalivahti Evert Vierikko. Neljän ottelun jälkeen Suomen saldona on kaksi voittoa ja kaksi tappiota.


2005-syntyneiden turnauksen All Star-pelin pelaajia. Keskellä Aron Kiviharju ja oikeassa reunassa Noa Vali.   
Lisää uutisia
TPS Juniorijääkiekko ry
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat